Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2007

Σάββατα....


Τα δυο τελευταία Σάββατα ήταν ιδιαίτερα, όμορφα, παράξενα..

Το προηγούμενο είχαμε βγει τέσσερις κοπελιές και καθώς περπατούσαμε στην Ερμού κατευθυνόμενες προς Ψυρρή, μας μιλάνε δυο παιδιά. Μας μίλησαν στα αγγλικά στην αρχή, ήθελαν να πάνε στου Ψυρρή, τι σύμπτωση. Η Ζ. προσπαθούσε λοιπόν να τους δώσει οδηγίες και ενώ έχουν μαζευτεί και οι υπόλοιποι εφτά της παρέας τους γύρω μας (9 στο σύνολο), ένας απ'αυτούς λέει ''αι γαμήσου'' στα ισπανικά!! Για κακή
του τύχη όμως η Ζ. ξέρει ισπανικά και του απαντάει ''εσύ γαμιέσαι''.


Και εδώ είναι που θα περίμενε κανείς να ξεκινήσει κανένας καυγάς, κι όμως τα παλικάρια το χάρηκαν τόσο πολύ που μίλαγε τη γλώσσα τους, και μας ακολούθησαν, και μας κάλεσαν και για ποτό, αμέ!!


Οι υπόλοιποι μιλάγαμε βέβαια στα αγγλικά. Εγώ έπιασα κουβέντα με τον Άντονι, απ΄τον οποίο έμαθα από που ακριβώς ήταν, τι δουλειά έκαναν, πως βρέθηκαν στη χώρα μας, ένα ισπανικό έθιμο και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Και practice έκανα στα αγγλικά μου και έπιανα και μερικά ισπανικά από τα λίγα που ξέρω, πολύ το χάρηκα που μπορούσα να μιλήσω με κάποιον χωρίς να είναι εμπόδιο η γλώσσα.


Η Ζ. εκείνη τη μέρα μίλαγε και τις τρεις γλώσσες ταυτόχρονα, αφού αναγκαζόταν να μας μεταφράζει τι έλεγαν. Κάποια στιγμή ήθελε να με δείρει γιατί της μίλαγα στα αγγλικά (δε το θεωρόυσα ευγενικό να μιλάμε μεταξύ μας χωρίς να καταλαβαίνουν οι άλλοι τι λέμε), βέβαια συνέχισα να το κάνω και αφού καληνυχτήσαμε τα παιδιά, χι, χι, χα, χα....


Ισπανικό έθιμο: Όταν ένα αγόρι γνωρίζει ένα κορίτσι για πρώτη φορά φιλιούνται σταυρωτά στο μάγουλο, ενώ τα αγόρια μεταξύ τους σφίγγουν απλά τα χέρια.


Για το παραπάνω σκηνικό υπάρχουν και αποδείξεις (φωτό).


Αλλάζουμε Σάββατο..

Το χτεσινό Σάββατο δεν έγινε τίποτα περίεργο, αν εξαιρέσεις το ότι δεν πήγα Ψυρρή, αλλά Πανόρμου. Μια χαρά το μαγαζάκι, μια χαρά η γνωστή παρέα, μια χαρά και αυτοί που γνώρισα χτες. Αυτό ήταν το περίεργο, ήταν όλα φυσιολογικά. Και επειδή η Ζ. είναι γνωστή περιπατιτού (δικιά μου λέξη, δεν την έχει ο Μπαμπινιώτης) όταν με το καλό ήρθε η ώρα του γυρισμού της λέω, να ξεκινήσουμε με τα πόδια και πέρνουμε πιο κάτω ταξί (τα οποία δε συμπαθώ καθόλου). Μέσα μου λέει, σιγά μην έλεγε όχι.

Αρχίσαμε λοιπόν η Ζ., εγώ και ο Δ. να περπατάμε προς την Αλεξάνδρας. Φτάνουμε λοιπόν και συνεχίζουμε να περπατάμε προς Πατησίων, όπου και αφήσαμε τον Δ. Στο τέλος κουβέντα στη κουβέντα φτάσαμε Λαρίσσης, εκεί κοντά είναι και το σπίτι μου. Με λίγα λόγια σταθμός Πανόρμου - σταθμός Λαρίσσης με τα πόδια!! Εδώ κολλάει το γνωστό και αγαπημένο :
''JONIE WALKER BLACK LABEL, keep walking''

Δυο απρόσμενα, ευχάριστα βράδια....

11 σχόλια:

Αλεπού είπε...

Περιπατιτού ε; Μ' αρέσει αυτή η λέξη. Να τη λέω, μου τη δανείζεις;

Кроткая είπε...

τέλεια, τέλεια!

φώτος νιετ, η Ντολυ είναι ντιβα και δεν ασχολείται με αυτά! δε μου τις στέλνεις εσύ απευθείας?
τις δικες μου τις λαβατε?

allmylife είπε...

δεν φορούσες ε κεί να τα τακούνια, να υποθέσω....
ε;
αμέ;
άκουσα αμέ;


φιλι στη Ζωούλα!

Goudaki! είπε...

Πότε πήγατε Πανόρμου καλέ;;; Σπίτι της Ζωής δεν ήσασταν υποτίθεται;;; Εμένα γιατί δε με πήρατε μαζί;;; Που ήμουν σπίτι μόνη μου;;;
Αυτό ήταν...πληγώθηκα τώρα...Κλαψ!

Goudaki! είπε...

Ααααααα τώρα θυμήθηκα!!! Είχα πάει Χαλκίδα με τον Α.! Τέλεια περάσαμε! Αλλά παρόλα αυτά πληγώθηκα που δε με πήρατε ούτε τηλέφωνο να με ρωτήσετε αν ήθελα να έρθω!!! Κλααααααααααααψ!!!

Кроткая είπε...

Γκουδάκι, έτσι είναι αλλοι γυρίζουν με φίλες, κι άλλοι με τους γκόμενους!
Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή!!!

Lost είπε...

Drink, don't drive! Σωστή η Stefy...(εγώ επέλεξα να δω το κοινωνικό μήνυμα του ποστ)

Ανώνυμος είπε...

Hi,φιλενάδα!Αν και τώρα που γράφω είμαι σε πιο βαριά φάση(βράδυ Τρίτης),με συνεπαίρνει το ευχάριστο κλίμα του post σου!Όντως,έχουμε περάσει ιδιαίτερα όμορφα και παράξενα τα τελευταία σ/κ και πάνω απ'όλα με πολύ περπάτημα!!!Προτείνω να ανακαλύ ψουμε νέα δρομολόγια για να μη βαριόμαστε κιόλας!!!Το Γλυφάδα -Κολωνός τι σου λέει σαν ιδέα;;Φιλιά!!

goudaki:Πάει,ο έρωτας σου έχει πάρει εντελώς τα μυαλά!!Αχουού!

allmylife:φιλιά πολλά και σε σένα!!!!Και ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά!

krotkaya:Σωστηηηηή!Φιλιά!

alepou & lost:Γειά σας,αν και δεν σας γνωρίζω!

stefy είπε...

alepou: Σου δίνω όλα τα πνευματικά δικαιώματα, να τη λες όποτε θες!!

krot: Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα;; Ωχ, πάλι λάθος τα φανταζόμουνα.
Θα σου τις στείλω τις φωτό, δεν είναι πάρα πολλές.

allmylife: Ευτυχώς δε φορούσα, στο τσακ θα τα είχα βάλει, αμέ!!

goud: 1.Είχες ήδη φύγει για Χαλκίδα, όταν το μάθαμε, 2.Εγώ να δεις κλαψ, που εσύ ήσουν Χαλκίδα και εγώ περπάταγα στην Αλεξάνδρας, συγκρίνονται; 3.Αν θέλεις να είσαι 2 ώρες όρθια (μέσα στο μαγαζί) και μετά να γυρίσεις με τα πόδια, θα σε πάμε το άλλο Σάββατο, αν θέλει και η Ζωή, αμέ.

lost: Drink a lot, αλλιώς.. ένα ντραμπούι παρακαλώ..

zoe: Γλυφάδα; Ε, όχι, όχι. Οκ πλάκα έκανες, μήπως να βγάζαμε πίνακα δρομολογίων; Μέρες και ώρες.

Goudaki! είπε...

@Krot γιατί το λες αυτό; Όλα γίνονται...καλή θέληση να υπάρχει!

@Ζωούλα δεν καταλαβαίνω γιατί συμφωνείς μ'αυτήν!!! Παρόλα αυτά έχεις δίκιο...τα'χω λίγο χαμένα lately!

@Στέφυ 1. Οκ τότε σας συγχωρώ και σταματάω το κλάμα!
2.Όχι δεν συγκρίνονται! Τώρα που το ξανασκέφτηκα καλύτερα που δεν ήρθα...3)Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω! Μη σας βάζω και σε κόπο,δηλαδή! Είστε ΤΡΕΛΛΛΛΛΕΣ!!!

Φιλάκια σε όλες!

stefy είπε...

Είμαστε, είμαστε.
Φιλάκια!!